Define Arama Çubukları İşe Yarıyor Mu?

08-11-2021 15:17
Define Arama Çubukları İşe Yarıyor Mu?

Define çubukları son dönemlerde özellikle altın arama noktasında dikkat çeken ve işe yarayıp yaramadığı merak edilen ürünler arasında yer almaktadır. Bu tarz ürünlerin yalnızca altın aramak için değil su ve maden arama amacıyla oluşturulduğu bilinmektedir. Define arama çubuklarının ayrıntılarına dair bilgi sunduğumuz yazımıza başlıyoruz.

Öncelikle bu ürünler havadaki elektrik miktarının yüksek olduğu yağışlı ve kapalı havalarda kullanımı tavsiye edilmeyen ve doğru sonuç verme ihtimali bu havalarda daha düşük olan malzemelerdir. Bunun yanı sıra bazı yorumlarda da çok olumlu sonuçlar verdiğine dair görüntüler olabilmektedir.

Dikkat çeken özelliklerden bir diğeri de bu çubukların kullanıcıya ait biyoenerjiden etkilendiğine dair yapılan yorumlardır. Dolayısıyla kişinin kendisini iyi hissetmediği zamanlarda olumlu sonuç vermeyeceği düşünülmektedir.

Define arama çubukları ile ilgili olarak bilinmesi gereken önemli ayrıntılardan bir diğeri de ürünlerin kullanım ömrüdür. Pek çok malzeme de olduğu gibi çubuklarında kullanım ömrü sınırsız değildir. Belli bir sürenin ardından değiştirilmesi gereken çubukların yaklaşık 1 yıl arayla değişimi önerilmektedir. Aslında ülkemizde yeni bilinmeye başlanan bir kavram olarak hakkında çok fazla ayrıntı mevcut değildir. Genellikle yurt dışı aracılığıyla bu ürünlerin Türkiye’ye girişi söz konusu olmaktadır.

Define arama çubukları işe yarıyor mu sorusunu cevaplarken farklı çeşitli maden arama çubuklarının var olduğunu bilmekte fayda vardır. Dolayısıyla kalite ve kullanım amacına göre ürünler değişiklik göstermektedir.

Bunun yanı sıra en çok dikkat çeken ürünlerden birisi olan ve lecher anteni olarak geçen ürün Almanya’dan piyasaya sürülmüş bir çeşittir. Alman bir mühendis olan Lecher’in düşük frekansa sahip manyetik değişimlere yönelen bir anten yapması üzerine bu antenin kendi adıyla anılması söz konusu olmuştur.

Ancak İlerleyen dönemlerde antenin üzerinde belirli değişikliklere gidilmiştir. Lecher anteni bu alanda sık kullanılmasının ve olumlu bulunmasının önemli taraflarından birisi istenilen duruma göre ayar yapma imkanı sağlamasıdır. Ülkemizde daha kısıtlı çevrelerce bilinen ve pek çok define meraklısının haberdar olmadığı lecher anteni temini yavaş yavaş mümkün olan ürünlerden birisi haline gelmiş durumdadır.


Define Arama Çubuğu Kullanımı

Bakır çubukla altın arama nasıl yapılır gibi sorularla sıklıkla karşımıza çıkan konunun ayrıntıları kullanılan ürüne göre değişiklik gösterebilse de; genelde kullanılan standart çubukların her büyük ve sert adımın ardından arkadaki ayak toplanarak birleştirilmelidir ve çubuk takip edilerek bu şekilde ilerlenmelidir. Çeşitli madenleri özellikle altını arayan kişiler tarafından sıklıkla kullanımı tercih edilen çubuklar dünyanın pek çok bölgesinde hala kullanımı yaygın olan ürünler arasında yer almaktadır.

Define arama çubuklarının işe yarayıp yaramadığını dahil çeşitli araştırmalar ve istatistikler geliştirilmiş durumdadır. Öncelikle su aramak için icat edilmiş olan bu çubuklar yaklaşık yarım 1000 yıllık bir geçmişe sahiptir.

Dünyaya yayılmasının ardından bu işlevinin dışında altın arama alanında kullanmak için değişikliğe gidilmiştir. Bilimsel anlamda bu çubukların kullanımı ve bunlar aracı ile define bulmak için ayrıntılı bir açıklama söz konusu değildir. Ancak yapılan bazı testlerin bu alanda istatistik olarak işe yaradığını gösterdiği bilinmektedir.

Alan tarama altın bulur mu gibi başlıklarla sıklıkla değerlendirilen konu dahilinde 3 adet kapalı kova içinde hangisinde altın bulunduğunun denendiği bir testte çubukların yüzde yetmiş doğruluk oranı sağladığı görülmüştür. Bu tarz oranlar dikkat çekici olmakla birlikte herhangi bilimsel bir açıklama söz konusu değildir.

II. Dünya Savaşı döneminde Rusların bu çubukları Almanlardan öğrenmesi ve geliştirmesi ile kullanım alanı genişlemiştir. Madenciliğin yanı sıra askeri amaçlar için de kullanılması nedeniyle çok fazla testten geçirilmiştir.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.