Güvenlik Dedektörleri Nerelerde Kullanılır?

03-02-2021 10:14
Güvenlik Dedektörleri Nerelerde Kullanılır?
Güvenlik dedektörleri nerelerde kullanılır diye merak mı ediyorsunuz? Güvenlik dedektörü, metal eşyaları tespit etmeyi ve bu metal eşyaları etkisiz hale getirerek güvenilir bir alan oluşturulmasına katkı sağlayan dedektörlerdir. Güvenlik dedektörü sayesinde delici ve kesici olarak adlandırılan örneğin bıçak, silah, tabanca gibi tüm tehlikeli aletleri anında tespit ederek güvenilir bir alan yaratılmasına yardımcı olur. Güvenlik dedektörü güvenliği sağlamak amacıyla kullanılan 3 farklı cihaz türüne ayrılır. Bunlar; kapı tipi üst arama dedektörü, el tipi güvenlik dedektörü ve x-ray bagaj arama ve tarama güvenlik dedektörleri şeklinde sıralanır. 

Kapı Tipi Güvenlik Dedektörleri Nerelerde Kullanılır?

Kapı tipi üst arama güvenlik dedektörleri nerelerde kullanılır, bu tip dedektörler çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hava alanları, iş merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, askeri alanlar, belediyeler, fabrikalar, plazalar, oteller, sosyal etkinlik alanları, stadyumlar, ceza evleri vb. bu alanlara örnek olarak gösterilebilir. Peki, kapı tipi metal arama dedektörleri metal tespitini nasıl yapar? Şöyle ki kapı tipi güvenlik dedektörlerinin zone bölgesi diye adlandırılan bölümleri vardır. Bu bölümler kişi kapı dedektöründen geçtiği esnada metal nesne neredeyse o alanda yoğunlaşarak sesli ve ışıklı olarak alarm verir. Zone bölgesi arttıkça kapı dedektörlerinin metal tespit etme seviyesi de buna bağlı olarak artmakta ve güvenlik artışı söz konusu olmaktadır.
 

El Tipi Güvenlik Dedektörleri Nerelerde Kullanılır? 

Okullar, ceza evleri, mahkeme salonları, alışveriş merkezi girişleri, stadyumlar, gece kulüpleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılan el tipi güvenlik dedektörleri güvenliğin sağlanması amacıyla geçiş yapılacak alanlarda kişinin üzerinde ya da çantasında bulunan metali tespit ederler. 
 
El tipi güvenlik dedektörleri nerelerde kullanılır, genellikle güvenlik görevlisi bulunan alanlarda güvenlik görevlilerinin kapı dedektöründen geçiş sağlayan kişilerden şüphelenmesi durumunda tekrar, hızlı ve güvenilir şekilde arama yapmalarını sağlar. Çalışma frekansı 22 Khz olan el tipi metal üst arama dedektörleri, titreşimli olarak sinyal vermektedir. Metal tespitini bu şekilde sağlarlar, yüksek duyarlılığı sayesinde metal dedektörleri en ufak metal eşyaları bile algılayarak güvenlik önleminin %100’e çıkarılmasını sağlar. Ayrıca bu dedektörler, şarj olduktan sonra çok uzun bir süre şarjı bitmeden çalışmasını sürdürebilir. Şarj edilebilir oluşu ile kullanımını da oldukça basitleştiren el tipi metal arama dedektörleri; özellikle yeraltı treni ve metrobüs istasyonlarında güvenlik görevlileri kadınların çantalarını aramak yerine el tipi metal üst arama dedektörleri çanta üzerinde gezdirerek kolaylıkla metal taraması yaparlar.
 
El tipi güvenlik dedektörü kapı tipi üst arama güvenlik dedektörleri ile birlikte kullanıldıklarında mükemmel sonuçlar elde edilmesini sağlayan dedektörlerdir. Bu dedektörler de kapı tipi metal üst arama güvenlik dedektörleri kullanılan her alanda güvenle tercih edilebilir. El tipi güvenlik dedektörlerine bir metal yaklaştırıldığında küçük metal parçalarını çok yakından ve büyük metal parçalarını ise daha uzaktan tespit edebilmektedir. 

X-Ray Cihazı Nerelerde Kullanılır? 

X-ray dedektör, X-ray cihazları önceleri üst düzey güvenlik gerektiren yerlerde kullanılırken şu an global ve etnik terörün artması ile birlikte alışveriş merkezleri, otel ve kongre merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları, plaza ve iş merkezleri, hastane ve eğitim kurumları gibi birçok alanda kullanılması yaygınlaşmıştır. X-Ray cihazı; paket, bavul, çanta ve bunlar gibi kargo paketlerininde içini tarayıp tehlike oluşturabilecek silah, bıçak, tabanca, katı ve sıvı patlayıcı başta olmak üzere metalden yapılmış tüm kesici ve delici nesnelerin tespit edilmesine katkı sağlar. X-ray cihazları x-ışını teknolojisi ile çalışmaktadır. X-ışını, sabit bir kaynaktan karşıdaki foto diyotlara aktarılmaktadır. X-ışını ile foto diyotların arasında bir nesne bulunuyorsa, ışınlar da nesneyi delerek karşıya ulaşabilir. Bu nesnelerde cinsleri ve atım ağırlığı ile birlikte x-ray cihazı ekranında görüntülenmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.