Dedektör Fiyatları 2022

08-11-2021 14:56
Dedektör Fiyatları 2022

Dedektör çeşitleri ülkemizde özellikle define meraklıları tarafından araştırılan cihazlardır. Alan tarama cihazı ya da altın arama dedektörü gibi isimlerle adlandırılmasının yanı sıra altın başta olmak üzere tarihi kalıntı ve para çeşitlerinin bulunması amacıyla kullanılır. Yazımızda dedektör çeşitlerine, ürünlerin ayrıntılarına ve fiyatlandırmalarına dair bilgilere yer veriyor olacağız.

Dedektör Çeşitleri

Bu ürünler temel olarak bir kaç türe ayrılır:

  • Hobi dedektörü

  • Güvenlik dedektörü

  • Teknik dedektör

  • Yeraltı görüntüleme dedektörü

  • Metal dedektörü

  • Alan tarama dedektörü

  • Su altı görüntüleme dedektörü

 

Yukarıdaki dedektör türleri farklı markalar tarafından sunulan ve değişik define arama yöntemlerine hizmet etmek için meydana getirilmiş ürünlerdir. Şimdi özellikle altın aramak için sıklıkla kullanıldığı bilinen dedektörlerin ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına bakalım:

Dedektör çeşitlerinin büyük bir çoğunluğu metalleri ayırt etme özelliğine sahiptir ve mücevher, hazine, altın para gibi bir yerde bulunan ürünleri tanımlamak amacıyla kullanılmaktadır. Bu tarz hazineler genellikle zor arazilerde yer aldığı için altın dedektörlerinin kullanımı yaygındır.

Dedektör kullanımı açısından pek çok ayrıntı merak konusu olmaktadır. Özellikle altın dedektörleri bu alanda kullanım şekli incelenen ürünlerden birisidir. Altın dedektör ürünleri belirli referans değerlerine göre yüksek seviye duyarlılık sağlamak amacıyla üretilen ve tasarlanan malzemelerdir. Bu dedektör çeşidinin ayırt edici özelliklerinin başında diğer elementleri geri planda tutarak yalnızca altın ve bununla ilgili metalleri odaklanma yetisi olmaktadır.

Yani altın bulmaya yarayan dedektörler taş ve kayalarla çevrili bir külçeyi bulma özelliğine sahip olabilmektedir. Bu tarz ürünlerle ilgili bilimsel tespitler mevcut değildir. Ancak yapılan pek çok test ve istatistiğe göre ürünlerin işe yaradı ifade edilmektedir.

Altın bulmak için geliştirilmiş dedektör çeşitleri güç ve derin kompozisyon özelliğini korumasının yanı sıra toprak alanlarında şaşırtıcı olabilecek ve yüksek mineral seviyelerine sahip durumlarda da belirli bir tutarlılığı yakalanmaktadır. Bu işlemi gerçekleştirilebilmesi için ve doğru ölçümler yapan ürünlerle çalışmak için kaliteli markalara yönelmekte fayda vardır.

Dedektör Çeşitleri Türkiye

Dedektör çeşitleri Türkiye dahilinde sıklıkla araştırılan unsurlardan birisidir. Özellikle son dönemlerde bu ilgi daha da artış göstermiştir. Bu durumun sebeplerinin başında ise ülkemizin tarihi alanlar bakımından bir cennet konumunda olması ve tabiri caizse taşının toprağının altın olması gelir. Dolayısıyla Türkiye’de define aramaya yönelik alaka artmış ve bu işle uğraşan insanlar en yeni ve modern cihazları araştırmaya başlamıştır.

Elbette ki pek çok materyale sahip belli bir elementi seçen ve doğruluk payı yüksek olan ürünlerin meydana getirilmesi o kadar da kolay bir işlem değildir. Bu nedenle ürün fiyatları yüksek olabilmektedir. Tabii ki dedektör çeşitlerine ve içeriğine göre ücretlendirmeler değişiklik gösterir. Ancak yalnızca cihazın tamamı değil bununla birlikte kablo, anakart, analog kart, bobin, yazılma dair bileşenler, nedensellik analizi ile birlikte meydana getirilen tasarımlar da dahil olmak üzere çok çeşitli açılardan değerlendirmesi yapılmaktadır.

Üründen çeşitlilik göstermekle birlikte tipik bir dedektörde ortalama şartları sahip arazi üzerinde çeşitli farklı hedeflere yönelik eşit seviyede hassasiyet sunmak amaçlanarak tasarım geliştirilmektedir. Bununla birlikte altın dedektörleri tür olarak biraz farklılık göstermektedir. Taramakta olan yüzeye ait diğer yabancı maddeleri ayrı tutarak altını rahatlıkla ayırt edilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.


Dedektör Çeşitleri Özellikleri

Dedektör çeşitleri özellikleri değerlendirildiğinde sıklıkla tercih edilen hazine tarayıcılarını genel olarak daha büyük kütleleri tespit etme amacıyla kullanıldığı ifade edilebilir. Bunun yanı sıra çeşitli metaller arasında ayrım yapma vasfı bulunan hazine tarayıcılarının derin seviyelerdeki buluntular da dahi tespit yapmasının mümkün olduğu gösterilmektedir.

Bunun yanı sıra çeşitli araştırmalar neticesinde hazine arayışının genelden insanların yaşadığı topraklar üzerinde bulunduğu ancak altın arama işleminin ıssız ve mineral bakımından zengin arazilerde yer aldığı belirtilmektedir. Bir diğer dedektör çeşidi olan tekli para dedektörü ise yüzey taraması ve orta derinliğe sahip alanlarda olumlu sonuçlar ortaya koymaktadır.

Bilhassa demir gibi içerikleri göz ardı ederek metalleri ayırt etme yetisi ile dikkat çekmektedir. Bu cihazlar madeni para gibi ürünleri ve ek olarak altın, değerli metaller gibi içerikleri de bulabilme kapasitesine sahiptir.


Dedektör Ücretleri

Dedektör fiyatları 2024 rakamları merak konusu olmaktadır. Bunun yanı sıra yazımızın devamında sunacağımız ürün örnekleri ve fiyat aralıkları fikir verici olarak incelenebilir. Konu bir define ya da hazine içeriğini aramaya yarayan dedektör içeriği olduğunda kapsam oldukça geniştir.

Çünkü yukarıda da ayrıntıları verildiği şekilde çok farklı çeşit ve farklı amaçlara göre kullanılan ürün mevcuttur. Bu nedenle define meraklısı olan kişiler genellikle çalışmak istedikleri alan ve kapsamı değerlendirerek ona göre ürün arayışına girmektedir. Dedektör fiyatlarının da çok geniş bir aralıkta seyrettiği ve ürün içeriğine göre değişiklik gösterdiğini söylemek mümkündür.

  • Alan tarama cihazları: Alan taramak için kullanılan ürünler oldukça yoğun rağbet görmek de birlikte son dönemlerde modern içerikli versiyonlarının üretilmesi fayda oranını arttırmıştır. Örnek olarak toprak tanımlama özelliğine sahip yeni modeller geliştirilmiş ve bu sayede cihaz hangi toprak yapısının taranabileceğini tespit etme işlevine sahip olmuştur. Aynı zamanda toprağın yapısına bağlı olarak gerekli güçlü sinyalleri gönderir ve toprak içerisindeki minerallerin ayırt etme ve yetisine sahip olur. Dedektör fiyatları açısından bakıldığında bu tarz ürünlerin yaklaşık olarak 5.000 TL civarında fiyatlandırmasının başladığı görülmektedir. Elbette ürün ayrıntısına ve içeriğine göre çeşitler arasında fiyatlar farklılık gösterebilmektedir.

  • Temel dedektör çeşitleri: Bu tarz ürün içerikleri daha yüksek fiyat aralığında olan ve define, hazine arayıcıları tarafından ihtiyaç duyulan pek çok özelliği bir arada barındıran özellik gösterir. Özellikle son dönemlerde ürünlere yeni eklenen 3D görüntüleme sistemleri ile birlikte kullanımı kolay cihazlar üretilmesi mümkün olmuş ve yeni teknoloji içerikleri ürünlerin özelliklerini dahil edilmiştir. Bu tarz cihazların ortalama olarak 50 bin ve 100 bin TL arasında değişen rakamlara tekabül ettiği bilinmektedir. Pek çok cihazın özelliğini bir arada barındırması nedeniyle diğer ürünlere göre daha yüksek fiyatlardan satılan temel dedektör çeşitlerinin, değişik alanlardaki define arayışında kolaylık sağlayacağı öngörülmektedir.

  • Altın arama cihazları: Dedektör fiyatları 2024 içerisinde de yoğun şekilde araştırılan bir unsur olmaya devam etmiştir. 2022 fiyatları sunulan dedektör çeşitlerinin bu ürünlerle birlikte farklı pek çok ürün içeriği bulundurduğu bilinmektedir. Altın arama cihazlarının da özelliğine bağlı olarak fiyatları geniş bir aralıkta seyretmektedir. Bunun yanı sıra cihaz derinliği ayarlama kapasitesine sahip ve yanlış sinyalleri ortadan kaldırma özelliği ile oluşturulmuş iyi bir ürünün 5 ve 6 bin TLden başlayarak artan fiyatlar bulunmaktadır.

Yukarıdaki temel bazı dedektör özellikleri ve fiyat aralıklarının yanısıra define meraklıları için en uygun ürünün aramak istedikleri bölge yapısına uygun içeriğe sahip olması önem arz etmektedir. Bu nedenle öncelikle alan ve aranmak istenen içeriğin kapsamı değerlendirilmeli ardından buna uygun özelliklere sahip ürünler incelenmelidir.

Dedektör fiyatları 2024 dahilinde farklı pek çok bütçeye hitap eden ve değişik özelliklere sahip cihazları incelemeye imkan vermektedir. Dedektör çeşit ve fiyatlarına dair bilgi sunduğumuz yazımızın sonuna geldik.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.