Dedektörlerde Derinlik Arttırma Nasıl Yapılır

16-05-2021 00:08
Dedektörlerde Derinlik Arttırma Nasıl Yapılır

Dedektörlerde derinlik arttırma nasıl yapılır? Dedektörlerde derinlik arttırma konusunda yanlış bilinen uygulamalar bulunmaktadır. Bu noktada, dedektörde derinlik arttırmak için yazılım arttırmak ve çip takmak yerine bazı ufak dokunuşlar ile etkin çözümlerden faydalanılmalıdır.

Dedektörlerde derinlik arttırmak için kullanılan yöntemlerde, derinlik ile stabilite arasında ince bir çizgi vardır. Birinin arttırılması diğerinin etkisini azaltmaktadır. Bu nedenle, derinlik arttırma işlemlerinde stabilite kalitesi düştüğü için arazi üzerinde denenen dedektörlerde aradığınız ürünlerin bulunmasında zorlanma yaşanabilir. Bu durumda daha fazla zaman ve çaba harcamanızı sağlamaktadır. Peki, dedektörlerde derinlik nedir ve nasıl arttırılabilir?

Dedektör Nedir Ne İşe Yarar?

Dedektör yer altında bulunan maddelerin yaydığı dalgaları dedektörlerin yaydığı elektromanyetik sinyaller ile yakalaması amacı ile kullanılmaktadır. Toprak altında gizli olan metal, altın ve elementler gibi benzer ürünlerin yaydığı sinyali yakalayarak, araştırma yapanların aradığı ürünü bulmasını sağlamaktadır. Dedektörlerin yapımında kullanılan malzemeler ise pil, lilyum ve batarya şeklindedir.

Dedektörlerin kullanımında hangi ürünün ve metalin bulunması gerektiği oldukça önemlidir. Altın aramak için farklı element dedektörleri değil metal dedektörü kullanılmaktadır. Bazı marka ve modeller, toprak altında olan tüm maddelerin ayrımını yapabilecek ayrışıma sahiptir. Dedektör ile ilgili en önemli konulardan bir tanesi yüksek bir derinliğe sahip olmasıdır. Peki, dedektörde derinlik arttırma işlemi için neler yapılmalıdır?

Dedektör Derinlik Yükseltme

Dedektörlerde derinlik arttırma nasıl olur konusunda en önemli konulardan biri ürünün modeli ve etkisini iyi bilmek gerekmektedir. Ürün modelleri üzerinde, cihazların derinliğini arttırmak için ürün üzerinde bulunan hassasiyet ayarları bulunmaktadır. Dedektörlerde, en iyi verimi elde etmek için toprak yapısına, aranan ürüne göre frekans ayarları yapılmalıdır.

Diğer bir önemli etken ise aramalarda hangi başlığın kullanılmasıdır. Dedektör seçiminde başlık, cihazın etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak, toprak yapısı ve metal türüne göre etkin sonuç vermek için önemli bir yere sahiptir.

VLF Dedektör Türlerinde Derinlik Arttırma İçin Neler Yapılır?

VLF dedektörlerde derinlik arttırma yöntemlerin, VLF dedektörün çalışma prensibi ile yakından ilgilidir. Bu tür dedektör, çalışma sırasında belirli bir frekans üretimi ile toprak altında bulunan metal tarzı ürünlerin bulumu sağlanır. Dedektörlerde daha düşük frekans, yüksek frekanslara göre daha derinlikte çalışır.

Örnek vermek gerekirse, 9 khz frekansla çalışan dedektörlerde 15 khz frekans ile çalışan dedektörlerden daha derinlikte çalışmaktadır. Dedektörlerde derinliğin yüksek olması daha derinlerde olan metalleri bile bulmanızı sağlamaktadır. Ancak derinliğin artması stabilitenin azalmasına ve küçük olan ürünlerin dedektör tarafından bulunamamasına neden olmaktadır.

Pulse Dedektörler Türlerinde Derinlik Arttırma İçin Neler Yapılır?

Pulse dedektörlerde derinlik arttırma işlemi için VLF dedektör türlerinden farklı bir yöntem izlemeniz gerekmektedir. Bur tür dedektörlerde frekans artırımı işe yaramamaktadır. Pulse dedektör türünde, büyük objelerin bulunması için başlık türünün değişmesi, derinliğin artmasını sağlayacaktır.

Ne kadar büyük bir başlık kullanılırsa, heykel, grup halinde para ve küp tarzında malzemeleri bulma hassasiyeti de o kadar artacaktır. Ancak, yine VLF dedektörde olduğu gibi küçük metallerin bulunma hassasiyeti daha az seviyelere inecektir.

Dedektörlerden İyi Bir Verim Almak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dedektörlerde kaliteli ve etkin bir sonuç almak için, derinlik, stabilite ve hassasiyet önemli ve dikkat edilmesi gereken konulardır. Ancak, bunlara dikkat edilmesine rağmen nasıl dedektör kullanacağını bilmeyen kişiler, gerekli eğitimi almaz ise istediği verimli sonucu elde edemez. Bu nedenle, dedektör kullanan kişiler, derinlik, stabilite gibi konuları da kapsayan tüm işlemleri öğrenebileceği bir eğitimden geçmelidir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.